fredag 30. april 2010

Mediene forandrer oss

"Så lenge mediene forandrer seg, så vil de menneskelige relasjoner også gjøre det" - Mike Wesh - studie angående Youtube

 

Mediene forandrer oss. Hvilke programmer vi bruker har mye å si. F.eks hvordan du blir kjent med folk. Før måtte vi snakke face to face med noen om vi ville ha kontakt med dem. Men nå har vi både msn og facebook som gjør at vi enkelt kan snakke med folk fra andre land som vi aldri har møtt før. Det var ikke mulig før internettet kom. Internett har åpnet mange muligheter til å se verden fra et annet syn enn det vi var vant til. Vi fikk vite de store og viktige tingene som skjedde i andre land kanskje lenge etter det hadde skjedd, men nå får vi vite selv den minste ting mindre enn 5 min etter. 

Også det at vi aldri ville ha lagt ut personlig informasjon om oss selv offentlig har forandret seg spesielt over Facebook eller det norske samfunnet Nettby. Der ligger det mye informasjon om hver enkelt person, enten du vil det eller ikke. Venner kan legge ut bilder og videoer av deg som du ikke vet om.

Følger du ikke med i de sosiale mediene, vet du ikke hva som skjer hvor eller hvem som skal der. Du må følge med for å henge med!

1 kommentar:

Esteban Panza sa...

mediene har en stor rolle i hvordan vi mennesker velger å kommunisere med hverandre. Utviklingen har åpnet grenser og kortet avstander, men har vi mistet noe annet? Noen mener at denne utviklingen har ført til at vi mennesker har blitt mindre "fysisk sosiale" og at det å være sosial i dag innebærer å sitte foran en dataskjerm. Dette er noe å tenke over.