fredag 7. mai 2010

Hvordan påvirker nyhetene oss, i forskjellige kanaler?



Jeg gikk sammen med Sesilie for å diskutere nyhetsendinger, begge hadde fra NRK, men hun hadde fra torsdag, og jeg fra fredag.

Det de snakker mye om i NRK er politikk og det kan påvirke folk til å ta stillinger til forskjellige partier. I dag (fredag) ble det snakket om at hvis det hadde vært stortingsvalg i dag, er det høyre som hadde vunnet valget, sammen med FRP. Dette kan gjøre at folk som ikke liker Høyre kanskje får øynene opp og at de ser at flesteparten av det norske folk ville stemt Høyre, så må det være noe i det de gjør i politikken sin.

Det er nesten ingen saker som omhandler vold og kriminalitet på NRK, verken på torsdag eller fredag. Det var bare en liten sak om opptøyene i Aten, som igjen var inni saken om børskrakket i USA. Dette er egentlig veldig kult, ettersom vi hadde sett for oss det skulle være veldig mye av det. 

Vi hadde ikke noen saker fra TV2 her i denne diskusjonen, men alle vet at der handler nyhetene om mindre vesentlige ting, og mer kjendiser og flere småsaker. Det gjør at de virker mer folkelige enn NRK som bare sender store, viktige saker.

Det er også flere menn som jobber i nyhetene enn damer, og det er flere mannlige intervjuobjekter enn det er kvinner. Dette er jo på en måte diskriminerende da vi liksom skal leve i et likestilt samfunn, men det kommer jo også selvsagt an på hvilken sak det handler om.

På bildet overfor kan du også se at dette kommer frem; èn kvinne får delta i debatten mot sju menn. 


Kilder: http://www.norskdesign.no/getfile.php/Designpriser_kristian/mfgd%20-%20visuell%20kommunikasjon/NRK_Nyheter_2.jpg


Ingen kommentarer: